26 Ekim 2012 Cuma

Bayram Tatlımız Kadayıf

Mutlu huzurlu sağlıklı sevdiklerimiz sevildiklerimizle bir bayram diliyorum. Gelelim meşhur kadayıfıma:) Defalarca deneyip ya ince ya kalın yapıp uzuunca bir süre pes edip bu bayram olacak diyerek tekrar denediğim kadayıf tatlimiz:)
Erdal satıcı kadından büyük tepsi için 800 gr yeterli diyerekten almış gelmiş. Ben de bu sefer kalınlığını ayarlamak için fincanda kalıpla yapmaya karar verdim.

Malzemelerimiz:
800 gr kadayıf
1 paket margarin (eritilmiş ılımış)
1 küp tereyağı
az biraz sıvıyağ
Genişce bir tepside kadayıf ve sıvıyağı iyce harmanlıyoruz. Ardından bir çay fincanına önce kadayıf sonra da içine çekilmiş fındık koyarak tekrar kapatıyoruz. ve tepsiye yan yana ters çeviriyoruz.
200-220 derecede üstü iyce kızarana kadar fırınlıyoruz.

Şerbeti için
4 sb su
4.5 sb şeker
çeyrek limon
İeker ve su kaynadıktan sonra limonunu sıkıp 5 dkda onunla kaynatıp ılımaya bırakıyoruz.

İçi için:
300 gr kadar fındık

Ilık kadayıfı ılık şerbet ile buluşturup şerbetini çektikten sonra servise hazırlıyoruz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: