13 Temmuz 2011 Çarşamba
Kayısı Reçeli
İnsan anne olunca kavanozlu ambalajlı katkılı maddelerden daha bi çok korkmaya başlıyor. Meyveli yoğurt için reçel yapmalıyım diyip ilk kez kolları sıvadım:) Erdal beğendi. Tadıda çok güzel oldu. Geçen seferki gibi limonundan sonra unutmadım. Başında bekledim. Çilek reçelim kadar ağdalaşmadı. Kıvamını tutturdum:)
1.5 kg kayısı
1.5 kg şeker
1 ufak limon suyu
HAZIRLANIŞI:
Kayısılar yıkanır çekirdekleri çıkarılıp ikiye bölünür.
Üzerine şeker dökülerek 1 gece bekletilir.
Ertesi gün suyu çekene kadar kaynatılır.
Kıvamı güzel olunca üzerine limon suyu sıkılır. Reçel kıvamına kadar başında beklenir.
Soğuyunca cam kavanozlara konularak sıkıca kapatılır. Buzdolabında saklanır. Bebişler de afiyetle yer:))
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
Harika görünüyor ellerine sağlık,sevgiler
Sizi yeni keşfettim gezi bloğunuz harika ama lütfen güncel tutmaya çalışın çarşı pazar gezmelerinizi de ekleyebilirsiniz nacizane fikrim:)Reçellerde harika ellerinize sağlık.
merhaba. keşke adınızı da bıraksaydınız. bebekten sonra gezemez olduk:( gitsek yazacak çok şey bulurum. ama kızımda arabayı sevmeyince Antalyadan sonra bir kızılcahamama gittik. anormal yağmur vardi. çektiğim fotoğraflar pek güzel çıkmadi. başkada analtacak bişi olmadi:)
Yorum Gönder