16 Aralık 2010 Perşembe

Hasan Paşa köfte

Merhabaa...
2 gündür evdeyim. Doğum iznine ayrildim ve kızımızın ailemize katılacağı günü sabırla beklemeye başladık. Dün öğleye kadar uyumuşum ardindan anneme gittim gezmeye. Bugünde dinlendikten sonra dışarda yağmurlu hava beni bir yere çıkartmadi. Evde napsam napsam die düşünürken yuvarlana yuvarlana o koca göbeğimi unutarak eve bir süpürge tuttum. Vileda ile silecektim ama gücüm yetmedi baktim kalbimin ritmi hızlanmış:) Bıraktım işi gücü biraz dinlendim. O eski kadinlar tarlada falan nasil çalışırlarmış acep:)
Sonra Erdla Bey'in telefonda verdiği akşam yemeği siparişi için mutfağa geçtim. Bu sırada da laptopum açık Naile ile sohbet ediyorum. O da oruçmuş bir yemek muhabbeti açtık offff... Ayva tatlısı, hasan paşa köfte, izmir köftesi falan filan derken konuş Allah konuş:)
Ben de Fırında köfte patates yapacağım sipariş listemizde var:) Baktim evde patates 2 tane sadece. Altina sersem yetmezdi hemen bir U dönüş ile Hasanpaşa köfte yapmaya karar verdim. Brokoli ve karnıbaharı düdüklüde buharda haşlıyacaktim. Altına da suyuna patatesleri koydum. (Havvacim clipsonun buhar aparatı çok işe yariyor) 15 dk sonra çıkan patateslerle hasanpaşa köftemi yaptim ama köfte malzemesinde soğan rendelenecek. Allah'ım sanirim 1-2 haftadır mutfağa girmiyormuşum. Ara tara rende yok. Ay buzdolabına bile baktim yoookk... Dedim bu adam yerini değiştirdi. Üst dolaplara çıkamıyorum göbek olmuş kocaman. Sandalyeden yuvarlanırım diye de korkuyorum. Alt raflara eğilemiyorum. Aradim Erdali:) müsaitmisin :) Düşünsenize müşavirin yanında eşi rende nerede die soruyor:) Ya da ihale toplantisinin ortasinda:) Dosya inceliyordum odamdayim dedi:) Hah ii rende nerede Erdal dedim. Her zamanki yerindedir dedi. Allam yaa yoook... Arkada bir boşluk var dedim o arkadaya düştü kesin. Artik soğanı minik minik elimle doğradim yapcak bişi yok:) Magic bulletin de lastiği kopmuş. Alternatif çözümümüzde kitli. Bu arada da msnden Naileye de laf yetiştiriyorum:)
Neyse karnıbaharlar brokoliler haşlandı püre yapıldı Hasanpaşa köfte fırınlandı ve birde yanına bulgur pilavı tamammmm... Fotoğraflar çekildei bloga bile atildi:) Erdal Bey'in işten dönüşü bekleniyor:)







Hasan Paşa köftemizin tarifi:

Malzemeler

1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı sıcak su

Patates püresi için:
2 orta boy patates
yarım su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağ

Köftesi için:
500 gr çekilmiş et
1 orta boy soğan
2 diş sarmısak
3 dilim bayat ekmek içi (robotta çekilmiş)
1 adet yumurta
karabiber,kırmızı biber,kimyon, tuz

YAPILIŞI:
Önce patates püresini hazırlayalım.Haşlanmış patateslerin kabuğunu soyduktan sonra derince bir kapta ezin. Üzerine süt, tereyağ,tuz ekleyerek iyice harmanlayın.

Köfteyi hazırlayalım. çekilmiş et, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarmısak, ekmek içi, yumurta ve baharatları iyice yoğurun. Daha sonra iri ceviz büyüklüğünde parçalar alarak hafif üstü havuz oalcak şekilde şekillendirin. Bütün köfteleri yaptıktan sonra köftelerin iç kısımlarını patates püresi ile doldurun.

1 yemek kaşığı salçayı, 1 su bardağı sıcak su ile ezin az biraz zeytinyağı gezdirin ve köftelerin olduğu tepsiye dökün. Fırına sürerek köfteler pişene kadar bekleyin Daha sonra pilav ile birlikte servis edebilirsiniz...

Afiyet olsun

4 yorum:

anneanneninemekleri dedi ki...

Çok güzel görünüyor ellerine sağlık.Ayrıca bebişin odasıda çok güzel seçilmiş özenle.Allah kolaylık versin.

Betül dedi ki...

Çok teşekkür ederiz:) Sizin de ellerinize sağlık.

dokuzuncubulut dedi ki...

Ellerinize sağlık Betül Hanım. Minik bebişle birlikte nefis yemekler hazırlamışsınız:)) Ellerinize sağlık.
Allah sağlıkla, bir avazda kurtarsın. Müjdeli haberlerinizi bir an önce okuyalım.
Sevgiler.

Tuğba dedi ki...

Hasanpaşa köfteyi bende çok severek yapıyor ve yiyorum ellerinize sağlık..
Bir kız annnesi olarak şimdiden hayırlı olsun bebeğiniz..harika birşey annelik..babasına benzeyen küçük bir hanım çıkıyor ortaya:))
unutmadan şimdi uykunun tadını çıkarmalısın,uykusuz geceler gelecek..