6 Aralık 2009 Pazar

Kadınbudu köfte (tombulundan)

Bekarken her yaptığım pilav muhteşem olurdu herkes bayıla bayıla yerdi... Annemin tenceresindemiydi yoksa pirinçlerinden mi bilemedim evlendikten sonra doğru düzgün pirinç pilav yapamaz oldum... En sonuncusu da bayramda sergilendi bu hatanın... Rezil oldum. Pirinç pilavim lapamı lapa kötü mü kötü oldu... Artık evdeki prinç tenceresini değiştirmeye karar verdim... Rezil olan pirinç pilavimi (az da değil 1.5 ölçek) 2 sefer yoğurtlu çorba (normalde yarmalı yoğurt çorbasını daha çok severim) ve en son olarak da kadınbudu köfte yaparak değerlendirdik... Mutfakda yemek dökmek yada atmayı sevmiyorum. Sizde lapa olmuş pilavınızı değerlendirmek isterseniz işte size leziz bir tarif...

Malzeme:
  • 600 gr kadar kıyma
  • 1 adet orta boy soğan rendesi
  • Bir tutam maydanoz
  • tuz
  • karabiber
  • köfte baharatı
  • 1 nescafe filcanı kadar pirinç (haşlanmış yada lapa olmuş)
  • 2 yumurtanın alınabildiği kadar beyazı

Kızartmak için:
un, 2 yumurta sarısı, sıvıyağ

HAZIRLANIŞI:

Köfte malzemelerini karıştırarak normal köfteden az büyük köfteler yapıyoruz. Sonra bir tabağa un bir tabağada çırptığımız yumurta sarılarını koyuyoruz. Köfteleri önce una sonra yumurtaya bulayarak her tarafı güzelce kızarana kara kızartıyoruz. Havlu kağıt serilmiş tabağa alarak yağını birazda olsa çektirerek servise hazırlıyoruz....

Afiyet olsun...

1 yorum:

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Benim için köfte olsunda ne şekilde olursa olsun...Nefis olmuş ellerine sağlık canım...
Sevgiler...