23 Haziran 2008 Pazartesi

Domates Çorbası





















Tavuk etlerini haşlayınca geriye bol tavuk suyu kalıyor. Eşimin de canı önce domates, sonra da tavuklu tel şehriye çorbası isteyince. Bende ocak başı yaptım tekrar.

MALZEMELER:
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı domates
  • 3 domates rendesi
  • tuz
  • tavuk suyu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

HAZIRLANIŞI:

  • Un ve zeytinyağını kavuruyoruz.
  • Kokusu çıkınca altını kapatıp, yavaş yavaş karıştıra karıştıra suyu ekliyoruz.
  • Tuzunu atıp altını tekrar açıyoruz.
  • Kaynamaya yakınken domates rendelerimizi de atıyoruz.
  • 10 dk kaynadıktan sonra ocaktan alıyoruz...

Afiyet olsun

Hiç yorum yok: